Kai savame darže karaliauja šviežios daržovės, norisi kažko ypatingo, ir tai tikrai be galo skanu! 😍🤤 O dabar kažkaip reikia sukonstruoti receptą, nes kaip visada viskas pas mane iš galvos ir iš akies 🥲🤭
Reikės:
Anties krūtinėlės
2-3morkos
Pankolio gumbas
Saujelė šviežių žirnių
Maždaug šaukštas vorčesterio padažo, taip pat sojos padažo
Sultinio(tiek, kad išvirtų daržovės)
Druska
Pipirai
Šaukštas grietinės arba grietinėlės
Laiškinio česnako
Truputis prieskonių padažams
Čiobrelio
Padažui naudojau pirktinį figų džemą ir karamelizuotus svogūnus
Daržoves pasmulkinam, truputį apkepinam, užpilam sultiniu, soja, vorčesterio padažu, sudedam prieskonius ir troškiname, kol suminkštėja viskas. Tada įdedame grietinės ar grietinėlės, sublenderiuojam. Piure baigta.
Anties krūtinėlę įpjaustome ir dedame odele žemyn į dar neįkaitusią keptuvę. Kadangi aš mėgstu mėsa be kraujo, pas mane bus šis variantas. Mėsą kepame iš kiekvienos pusės po maždaug 9min. ir dar apie 6-7 orkaitėje 200laipsnių temperatūroje. Čiobrelį galima įdėti jau apvertus krūtinėlę. Supjausčius mėsą, pabarstome pipirais, druska.
Serviravimas jau jūsų fantazija, tinka saldūs padažai, keptos kriaušės ir kt. Pas mane buvo figų džemas ir karamelizuoti svogūnai (čia nusidėjau ir nusipirkau, bet pačios gaminti vistiek skanesni🤭). Pabarstome laiškiniu česnaku. Skanaaaus!🤤🥰🦆
Komentarai
Rašyti komentarą