Anties krūtinėlė su morkų ir pankolių piure


 Kai savame darže karaliauja šviežios daržovės, norisi kažko ypatingo, ir tai tikrai be galo skanu! 😍🤤 O dabar kažkaip reikia sukonstruoti receptą, nes kaip visada viskas pas mane iš galvos ir iš akies 🥲🤭

Reikės:

Anties krūtinėlės 

2-3morkos 

Pankolio gumbas

Saujelė šviežių žirnių 

Maždaug šaukštas vorčesterio padažo, taip pat sojos padažo

Sultinio(tiek, kad išvirtų daržovės)

Druska

Pipirai

Šaukštas grietinės arba grietinėlės

Laiškinio česnako

Truputis prieskonių padažams

Čiobrelio

Padažui naudojau pirktinį figų džemą ir karamelizuotus svogūnus


Daržoves pasmulkinam, truputį apkepinam, užpilam sultiniu, soja, vorčesterio padažu, sudedam prieskonius ir troškiname, kol suminkštėja viskas. Tada įdedame grietinės ar grietinėlės, sublenderiuojam. Piure baigta.


Anties krūtinėlę įpjaustome ir dedame odele žemyn į dar neįkaitusią keptuvę. Kadangi aš mėgstu mėsa be kraujo, pas mane bus šis variantas. Mėsą kepame iš kiekvienos pusės po maždaug 9min. ir dar apie 6-7 orkaitėje 200laipsnių temperatūroje. Čiobrelį galima įdėti jau apvertus krūtinėlę.  Supjausčius mėsą, pabarstome pipirais, druska. 

Serviravimas jau jūsų fantazija, tinka saldūs padažai, keptos kriaušės ir kt. Pas mane buvo figų džemas ir karamelizuoti svogūnai (čia nusidėjau ir nusipirkau, bet pačios gaminti vistiek skanesni🤭). Pabarstome laiškiniu česnaku. Skanaaaus!🤤🥰🦆

Komentarai