2012 m. lapkričio 14 d., trečiadienis

Arvydo močiutės sausainiai (iš Beatos knygos)

Reikės:

120g sviesto
250g miltų
80g cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 vanilinio cukraus
1 trynys
2- 3 šaukštai pieno
apie 150 g aviečių uogienės
cukraus pudros pabarstymui


  • Sviestą naudoti reikia labai šaltą tik ką iš šaldytuvo. Su burokine tarka sutarkuokite ir sumaiškite su miltais. Arba dėkite į kombainą. Svarbiausia, kad sviestas nepradėtų tirpti ir kad visas tolygiai susimaišytų su miltais.
  • į sviesto ir miltų mišinį suberkite cukrų ir pirštais viską gražiai trupinkite ir maišykite, kad pasidarytų trupiniai. Bet pernelyg ilgai netrinkite, nes sviestas neturi ištirpti, o turi gražiai susivelti su miltais ir cukrum. Dabar į tą tešlą įdėti kiaušinio trynį ir porą šaukštų pieno ir greitai užminkyti tešlą, kartais gali prireikti dar vieno kito šaukšto pieno. Kai tik viskas sukimba į gumulą, daugiau nebeminkyti, o suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą valandai tešlai pailsėti.
  • dabar belieka iškočioti padaryti sausainius su formelėm. Išpjauti apskritimus, vieną pusę apskritimų padaryti skylutes ir kepti 180 C orkaitėje apie 10-12 minučių, kol truputį pagels, bet neperkepinti.
  • kol dar šilti tepti su uogiene ir klijuoti.

  • Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą