Reikės:
Sviestą naudoti reikia labai šaltą tik ką iš
šaldytuvo. Su burokine tarka sutarkuokite ir sumaiškite su miltais. Arba
dėkite į kombainą.
Svarbiausia, kad sviestas nepradėtų tirpti ir kad visas tolygiai
susimaišytų su miltais.
į sviesto
ir miltų mišinį suberkite cukrų ir pirštais viską gražiai trupinkite ir
maišykite, kad pasidarytų trupiniai. Bet pernelyg ilgai
netrinkite, nes sviestas neturi ištirpti, o turi gražiai susivelti su
miltais ir cukrum. Dabar į tą tešlą įdėti kiaušinio trynį ir porą
šaukštų pieno ir greitai užminkyti tešlą, kartais gali prireikti dar
vieno kito šaukšto pieno. Kai tik viskas sukimba į gumulą, daugiau
nebeminkyti, o suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą
valandai tešlai pailsėti.
dabar
belieka iškočioti padaryti sausainius su formelėm. Išpjauti apskritimus,
vieną pusę apskritimų padaryti skylutes ir kepti 180 C orkaitėje apie 10-12 minučių, kol truputį pagels, bet neperkepinti.
kol dar šilti tepti su uogiene ir klijuoti.
120g sviesto
250g miltų
80g cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 vanilinio cukraus
1 trynys
2- 3 šaukštai pieno
apie 150 g aviečių uogienės
cukraus pudros pabarstymui
Komentarai
Rašyti komentarą