Tooobulas patiekalas, kai pagamintas namuose 😍 Retai kada teko valgyti, skaniai pagamintas midijas, kavinėse ar restoranuose. Bet namuose gamintos visada tobulos 😊 Svarbiausia išsirinkti geras midijas.
Reikės:
1 kilogramas midijų (galima ir šaldytų)
400 mililitrų balto sauso vyno
1 vienetas didelis svogūnas
Kelios skiltelės česnako
4 šaukštai sviesto
200 ml grietinėlės
citrinų sulčių pagal skonį
druskos
šiek tiek pipirų
truputis citrinos žievelės
gera sauja petražolių
Puode ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą ir sudėti smulkiai supjaustytą svogūną , česnakus. Pagardinti druska ir pipirais, ir kepti, kol daržovės suminkštės.
Tuomet, padidinti ugnį ir supilti vyną. Pusė vyno turi nugaruoti. Suversti midijas, puodą uždengti ir kaitinti apie 5 minutes, vis pamaišant ar pakratant puodą, kol visos midijos atsivers.
Į puodą supilti grietinėlę, citrinos sultis, smulkintas petražoles, įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės. Viską gerai išmaišyti.
Skanaus!🥂🦪
Komentarai
Rašyti komentarą