Midijos balto vyno ir grietinėlės padaže


 Tooobulas patiekalas, kai pagamintas namuose 😍 Retai kada teko valgyti, skaniai pagamintas midijas, kavinėse ar restoranuose. Bet namuose  gamintos visada tobulos 😊 Svarbiausia išsirinkti geras midijas. 

Reikės:

1 kilogramas midijų (galima ir šaldytų)

400 mililitrų balto sauso vyno

1 vienetas didelis svogūnas

Kelios skiltelės česnako

4 šaukštai sviesto

200 ml grietinėlės

citrinų sulčių pagal skonį 

druskos

šiek tiek pipirų

truputis citrinos žievelės

gera sauja petražolių

Puode ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą ir sudėti smulkiai supjaustytą svogūną , česnakus. Pagardinti druska ir pipirais, ir kepti, kol daržovės suminkštės.

Tuomet, padidinti ugnį ir supilti vyną. Pusė vyno turi nugaruoti. Suversti midijas, puodą uždengti ir kaitinti apie 5 minutes, vis pamaišant ar pakratant puodą, kol visos midijos atsivers.

Į puodą supilti grietinėlę, citrinos sultis, smulkintas petražoles, įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės. Viską gerai išmaišyti.

Skanaus!🥂🦪


Komentarai