Krevetės

 

Labai mėgstu krevetes 😍 Dažniausiai jas gaminu vienu receptu, tiek su kiautu tiek be. Visada darau "iš akies", bet pabandysiu maždaug surašyti receptą.

Krevečių 800-900g

Svogūnas

Česnako 5skiltelės

Krapai

Čili pipirai(milteliais)

Druska

Aliejus

Pirmiausia ant aliejaus pakepinu pasmulkintą česnaką, tada svogūną, didelius krapų kotus. Kai apkepa, suverčiu šaldytas neatsileidusias krevetes, beriu paprikos miltelių apie arbatinį šaukštelį, man patinka aštriau, dedu druskos, ragauju sultinį, kad žinoti ar jos pakanka. Krevetes kepu neilgai, visas pavartant. Stengiuosi vadovautis taisykle - kai tik krevetės susisuka į raidę „C“ ir tampa rausvos, jos jau paruoštos. Jei jos susisuka į „O“ – tai ženklas, kad perkepė.

Išėmus krevetes lieka sultinys - padažas, kurį patiekiu lėkštutėje atskirai, pamirkyti krevetėms, į padažą dedu saujelę krapų, kas mėgsta galima įdėti citrinos sulčių, sviesto. Jei krevetės ne šaldytos, jos neturės skysčio, tuomet padažą galima pasigaminti įpylus stiklinę vandens.

Skanaus!🍤



Komentarai