2016 m. birželio 13 d., pirmadienis

Jogurtinis-persikinis tortas


Biskvitams:

  • 3 kiaušiniai;
  • 150 g. cukraus;
  • v.š. vanilinio cukraus;
  • 50 g aliejaus;
  • 150 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių.

Pertepimams:
  • 1 didelė skardinė,arba dvi vidutinės, konservuotų persikų;
  • 200 g persikų jogurto;
  • 330 g plakamosios grietinėlės (36%);
  • 3 v. š. cukraus;
  • v.š. želatinos (naudojau paprastą Klingai);
  • ~3v.š. vandens (želatinai brinkinti).
Sulaistymams:
  • skysčio nuo konservuotų persikų.

Biskvitams išplakame kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, pilame aliejų ir vėl gerai išplakame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą, išmaišome. Tešlą pilame į skardą atsegamais kraštais, šonus patepame sviestu, o dugną išklojame kepimo popieriumi. Kepti 180 °C temperatūros orkaitėje apie 30-40 min. ar iškepęs, tikrinti mediniu pagaliuku. Ištraukus palikti kelioms minutėms, tada išimti iš formos. Perpjauti į 3 dalis.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti.
Skystį nuo konservuotų persikų nupilti pasilikti biskvitams sulieti. 200 g persikų sutrinti iki vientisos masės, kelis pasilikti papuošimui, likusius (irgi maždaug 200 g) supjaustyti kubeliais.
Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standumo ir sumaišyti su jogurtu bei trintais persikais.
Želatiną pakaitinti (tik neužvirti!), kad ištirptų, atvėsinti ir įmaišyti į grietinėlės, jogurto bei persikų masę. Šiek tiek palaikyti šaldytuve ar šaldiklyje, kol kremas pradės tvirtėti.
Sluoksniavimas: dėti vieną biskvitą, šiek tiek sulaistyti skysčiu nuo konservuotų persikų, krauti trečdalį kremo, išdėlioti pusę smulkintų persikų. Dėti kitą biskvitą ir vėl viską taip pat pakartoti,uždėti paskutinį biskvitą sudėti kremą. Statyti į šaldytuvą per naktį. Tortą puošiau trupiniais, išsikepiau dar vieną biskvitą, sutrupinau ir prilipinau prie torto viršaus ir šonų, papuošiau gėlėmis iš cukrinės masės ir persikų skiltelėmis. Receptą radau internete, šį tą pakeičiau savaip,ir gavosi puikiai :) Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą