Reikės:
10-12 žalių bulvių
3-4 virtos bulvės
druska
Mėsa galite rinktis žalią faršą su svogūnu, pipirais arba virtą mėsą su svogūnu druska, pipirais.
Bulvės sutarkuojamos, nusunkiamos, skystis paliekamas nusistovėti, palaukiama kol nusės krakmolas. Krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sudedamos į tarkius, pasūdoma ir viskas suminkoma ( dėl viso pikto galima įdėti šaukštą krakmolo pirktinio ).
Imamas gabalėlis tešlos, suplojamas, į vidurį dedamas mėsos įdaras ir užspaudžiama. Kukuliai dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20-25min, į vandenį as dedu dar krakmolo šaukštą, kad nepasileistų cepelinai. Tiekiama su grietine ar mėgiamu padažu.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą