2014 m. rugpjūčio 29 d., penktadienis

Čeburekai



Čeburekų tešlos receptas:
1 kg. miltų, 1 kiaušinis ir 1-2 puodeliai vandens.

Mėsos įdarą galite pasirinkti patys - dažniausiai naudojamas faršas, šie čeburekai su smulkiai pjaustyta kiauliena.

 kiauliena - 400 gr.,  
 svogūnai - 2-3 nedidelės galvos, 
 juodieji pipirai (skaniau šviežiai malti),
 kvapieji pipirai 
 truputis kefyro
 druska.

Tešlos gaminimas: Į miltus įmušamas kiaušinis, po truputį pilamas vanduo ir maišoma su šaukštu. Kai tešla pasidaro klampi, minkoma rankomis, pradžioje tešla stipriai limpa prie rankų, vėliau lipimas baigiasi ir toliau tešla minkoma ant stalo. Kai tešla visiškai nustoja lipti prie ranku ji dedama į maišelį ir paliekama "nusiraminti"(nereikia dėt į šaldytuvą) .
Mėsa supjaustoma mažais gabaliukais, dedamas smulkintas svogūnas, pipirai, druska, kefyras.
Toliau imame gabalėlį tešlos kočėliuku gražiai jį iškočiojame iki 2,5-3 mm storio, į vieną ruošinio pusę dedame šaukštą gatavo faršo — plonu sluoksniu !
Dabar kita ruošinio pusė užlenkiama ant viršaus, kraštai lengvai sulyginami pirštais. Nekeldami čebureko nuo stalo kočėliuku atsargiai pakočiojame jo kraštus.
Po to čeburekas peilių gražiai apipjaustomas. Svarbu kraštuose palikti kuo mažiau tešlos, bet taip, kad jie neatsiklijuotu (apie 5-7mm). Čia kraštus galima paspausti šakute - irgi gražiai gaunasi ... ir čeburekas paruoštas - galima jį čirškinti, arba kuriam laikui pasidėti į šaldytuvą atsargai.


Kai tik kepanti pusė tampa it paauksuota, čeburekai verčiami ant kito šono. Geriau dviem mentelėmis - su karštu aliejumi juokai menki.



Kai pasiauksuoja ir antra pusė, čeburekas mikliai traukiamas iš keptuvės ir dedamas ant servetėlės nusausinimui - kad riebalų būtų ne per daug, o į keptuvę dedama nauja partija.


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą