2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Medutis


Reikės:
Tešlai - 100g. sviesto
2 šaukštai cukraus
2 kiaušiniai
stiklinė medaus
šaukštelis sodos
350g miltų(aš dėjau kokias dvi stiklines, nes tuo metu neturėjau svarstyklių,bet gavosi puikiai)

Kremui:
400grietinės
Puse stiklinės cukraus
citrinos sulčių pagal skonį
150ml grietinėlės 35%

Tešlai visus produktus sudedame į dubenį išskyrus miltus. Dubenį dedame ant garų vonelės ir šildome, kol viskas ištirpsta, svarbu neperkaitinti, kad neišvirtų kiaušiniai. Nuimame nuo garų, ir įmaišome miltus. Puodą uždengiame maistine plėvele ir statome į šaldytuvą bent keturioms valandoms. Išėmus iš šaldytuvo paliekame dar valandai kambario temperatūroje. Iš šio kiekio tešlos turėtų gautis 6lakštai. Ant kepimo formos dedame kepimo popierių ir dedame porą šaukštų tešlos, ją tolygiai paskirstome ir dedame i 170-180 laipsnių temp. orkaitę 7-10min.
Kremui reikia sumaišyti grietinę su cukrumi, o grietinėlę išplakti, viską kartu sumaišyti, įspausti citrinos sulčių.
Lakštus pertepame su kremu, užtepame šonus ir viršų, viską pabarstome trupiniais iš paskutiniojo lakšto.
Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą