Prisipažinsiu, nesu didelė žuvies mėgėja...:) Bet nusprendžiau išbandyti šį taupųjį receptą. Patiko :)
Reikės:
- apie 300g. lašišos file
- apie 300g. menkės file(žuvis gali būti šaldyta)
- 200g. krevečių
- 500m. pieno
- a.š. garstyčių
- apie20g.tarkuoto sūrio(Oliverio recepte naudojamas čederio)
- 200g. šaldytų žirnelių
- 100g šaldytų špinatų
- 2 v. š. miltų
- 2morkos
- 2svogūnai
- 50g. sviesto
- truputis aliejaus kepimui
- 1kg bulvių
- druskos
Nusiskutam, išverdam bulves. Vandenį nupilame ant šaldytų žirnelių. Bulves sutriname su sviestu, kaip bulvių košę. Žirnelius sutriname ir sudedame į bulvių košę.
Žuvį užpilame pienu ir verdame apie 10min. Tuo metu apkepiname kubeliais pjaustytas morkas ir svogūnus. Apkepus, dedame miltus,pilame nuo žuvies pieną, įdedame truputi druskos, garstyčias, špinatus.
Ant padažo išdėliojame krevetes, gabaliukais, išvirtą menkę, lašišą, užtarkuojame sūrį,ant viršaus dedame bulvių ir žirnelių košę. Šauname į 190C įkaitintą orkaitę, kepame apie 40min kol apskrunda viršus. Skanaus :) Galima patiekti su keptomis pupelėmis :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą