Gaila nuotraukos kokybe prastoka, fotografuoti teko su telefonu...:) Bet pyragas labai skanus:)
Reikės:
250 g miltų
300 g cukraus
50 g kakavos
200 g sviesto arba margarino
2 pakeliai varškės
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
1 šaukštas grietinės
vanilės
1/2 st. smulkintų riešutų (tinka graikiški, lazdyno, migdolai)
Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę
arba 26 cm (tinka ir 24 cm) apvalią formą, išklokite ją kepimo
popieriumi.
Kombaine išmaišyti miltus, cukraus pudrą, kakavą, sviestą ir vanilę.
Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai. Arba, jei neturi
kombaino, galima ingredientus kapoti peiliu irgi kol gausis trupiniai,
tik kad ilgiau užtrunka. Jei tešla per sausa, įdėkite dar truputį
grietinės. Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines.
Likusius suberkite į kepimo formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir
kiaušinius. Dar kartais įpilu porą šaukštų brendžio ir/ar migdolų
esencijos, labai gardų prieskonį suteikia.
Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes.
Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius
trupinius, sumaišytus su riešutais.
Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių.
Visiškai ataušinkite ir bent 2-3 valandos palaikykite šaldytuve, nes
šis pyragas skaniausias šaltas. Supjaustyti į gabaliukus.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą